Arriva trein stadskanaal

Dienstregeling Groningen - arriva

Treinboekjes. Dienstregeling 2019 Groningen-Friesland trein. Lijnfolders. Lijnfolder 2019 Groningen - Delfzijl Lijnfolder 2019 Groningen - Leeuwarde De trein van Groningen naar Stadskanaal kan vanaf 2017 rijden. Dat zegt directeur Anne Hettinga van vervoerder Arriva

Want alhoewel provincie Groningen en de gemeenten Stadskanaal en Veendam het er over eens zijn dat de spoorlijn naar Stadskanaal belangrijk is voor de Veenkoloniën, komt de nieuwe trein er alleen als het huidige budget toereikend is. De bedoeling was dat er na aanvullend onderzoek in 2015 duidelijkheid zou zijn, maar die is er nog niet Arriva gaat ervan uit dat er dagelijks 1.900 mensen zullen reizen tussen Veendam en Stadskanaal. Volgens gedeputeerde Fleur Gräper (D66), die jaren onderhandelde met de verschillende partijen.

Trein Stadskanaal gaat in 2017 rijden - RTV Noor

 1. Stadskanaal Arriva wil ook graag een verbinding tussen Delfzijl en Veendam realiseren. Dit wordt nu onderzocht. De vervoerder werd in de aanbesteding namelijk verplicht om mee te werken aan een onderzoek naar het uitbreiden van treinverbindingen. Zo moet worden onderzocht of de trein naar Veendam verder door kan rijden naar Stadskanaal
 2. Om belangstellenden te vervoeren reden museumspoorlijn STAR en Arriva een dienstregeling Groningen- Veendam - Stadskanaal-Musselkanaal. Het Arriva Wiederlinie treinstel reed ook een aantal slagen.
 3. The future of live TV with 60+ channels. No cable box required. Cancel anytime
 4. Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus rijden er weer tijdelijk treinen van Groningen via Veendam en Stadskanaal naar Musselkanaal. Op beide dagen rijdt Arriva twee keer per dag de Semslinie Express. Voor de trein geldt een bijzonder tarief
 5. Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, dat is waar wij ons hard voor maken. Of je nou met de trein of bus gaat: wij zorgen voor een goede reis
 6. In 2025 is het mogelijk om met de trein naar Stadskanaal te rijden. De plannen om het huidige spoor tussen Veendam en Stadskanaal aan te passen zijn klaar. Dit houdt in dat het spoor in 2024 geschikt wordt voor de personentreinen van Arriva
 7. Stadskanaal krijgt een weer een OV-spoorverbinding. De trein tussen Groningen en Veendam wordt doorgetrokken. Het is de bedoeling dat in 2025 de lijn weer helemaal klaar is voor openbaar vervoer

De spoorlijn Stadskanaal - Zuidbroek is de op 1 augustus 1910 geopende spoorlijn die de Nederlandse plaatsen Stadskanaal en Zuidbroek via Veendam met elkaar verbindt. De lijn werd op 17 mei 1953 voor reizigersvervoer gesloten en bleef bestaan voor goederenvervoer, maar sinds 1 mei 2011 rijdt weer een personentrein van Veendam via Zuidbroek naar Groningen. Het gedeelte Stadskanaal - Veendam wordt als toeristische spoorweg geëxploiteerd Je kunt je inderdaad afvragen hoe zinvol het doortrekken van de trein naar Stadskanaal is. is gaan lijken op het door ARRIVA in diverse andere provincies tot. Een bijzonder dagje uit? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Niet alleen met de trein, maar ook bijvoorbeeld in combinatie met een historische bus of een bezoek aan het Veenkoloniaal Museum in Veendam Wanneer de treinverbinding tussen Veendam en Stadskanaal er komt, is het mogelijk dat de passagierstrein van Arriva van maandag tot zaterdag rijdt en de stoomlocomotieven van de STAR alleen op zondag

De trein van Groningen naar Stadskanaal kan vanaf 2017 rijden. Dat zei directeur Anne Hettinga van vervoerder Arriva in 2013. [38] Mogelijk komt pas na 2020 meer duidelijkheid, wanneer de nieuwe concessie ingaat 'Trein naar Veendam moet doorrijden naar Stadskanaal' 20-02-2011 VEENDAM - De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie wil dat de trein naar Veendam ook door moet rijden naar Stadskanaal. Een delegatie van de parti,j onder aanvoering van Arie Slob, was vrijdag op werkbezoek in Oost-Groningen De eerste Arriva-trein tussen Veendam en Stadskanaal zal in 2025 rijden. Op een gemiddelde werkdag mikt Arriva op 1900 in- en uitstappende reizigers. Gräper hoopt dat het spoor (Nedersaksenlijn. On 1 May 2011, the Stadskanaal-Zuidbroek railway was reopened between Veendam and Zuidbroek. Train services are provided by Arriva . Since 2014, the Noord-Nederlands Trein & Tram Museum has been housed in the station building Arriva is een vervoersbedrijf dat passagiers vervoert met de bus, trein, taxi, Waterbus (Aquabus) en touringcar (Arriva Touring). Daarnaast beheert de OV organisatie ook ambulances. De Qliner van Arriva is een speciale bus die sneller rijdt omdat hij bij minder haltes stopt

Een trein van Groningen naar Almelo, die twee keer per uur moet rijden, is ook gunstig voor studenten en medewerkers van de universiteiten in Groningen en Enschede. Bovendien hebben de Veenkoloniën er baat bij dat het beter met het openbaar vervoer wordt ontsloten De provincie Groningen wil weer een trein laten rijden tussen Veendam en Stadskanaal. De provincie, Arriva, Ballast Nedam en ProRail hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze lijn. De uitkomsten van die onderzoeken zijn voor Groningen voldoende aanleiding om de plannen verder uit te werken

Er is woensdag een overeenkomst getekend voor de werkzaamheden. De provincie Groningen, de STAR, het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, de gemeenten Veendam en Stadskanaal, Arriva en ProRail hebben hun handtekening onder deze overeenkomst gezet

Na jarenlang onderhandelen ligt er een akkoord over een volwaardige spoorverbinding tussen Veendam en Stadskanaal, onderdeel van de Nedersaksenlijn. De eerste Arriva-trein op het traject zal in.

Met de trein van Veendam en Stadskanaal naar Emmen, liefst zonder overstappen door naar Zwolle, Almelo en zelfs Duitsland. Ook vervoersbedrijf Arriva, dat op z'n minst het traject Veendam.

Trein Groningen - Stadskanaal nog ver weg - treinreiziger

 1. Stadskanaal krijgt in 2025 treinverbinding met Groningen - NR
 2. Arriva trein blijft rijden op Veendam - rtveen
 3. Arriva Spurt in Stadskanaal - YouTub
 4. Vanaf 2017 met Arriva naar Stadskanaal - YouTub
 5. Arriva: Trein Groningen - Musselkanaal tijdens MusSAI
 6. arriva.nl - Consumente

Video: Met de trein naar Stadskanaal in 2025 - Groninge

Uniek in Nederland: Arriva en STAR samen tussen Stadskanaal

 • Spoorlijn Stadskanaal - Zuidbroek - Wikipedi
 • Trein Veendam - Stadskanaal - Pagina 7 - OV in Nederlan
 • Home - Museumspoorlijn STA
 • 'Passagierstrein Arriva rijdt zes dagen, de STAR alleen op

Arriva Personenvervoer Nederland - Wikipedi

 • station Stadskanaal Hoofdstation - foto's en omschrijving op
 • Trein naar Stadskanaal biedt Emmen hoop - Groningen - DVHN
 • Zuidbroek railway station - Wikipedi
 • Arriva Stadskanaal storingen Allestoringe
 • Spoorverbinding via Veendam-Stadskanaal-Emmen haalbaa
 • Groningen wil treinverbinding Veendam-Stadskanaal SpoorPro

Video: Spoorlijn Veendam-Stadskanaal in 2024 geschikt voor

Groningen wil treinverbinding Veendam-Stadskanaal OVPro

 1. Vanaf 2025 ook treinen langs Stadskanaal NO
 2. Met de trein naar Stadskanaal in 2025 - Hare
 3. Vijf vragen: Komt er ooit een trein van Groningen naar Almelo

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *